Grafisk koncept til Tingbjerg Skole

En skole og en byel i forandring

Det er slut med at designe logoer til københavnske folkeskoler. Det slår kommunens designmanual fast. Men et grafisk koncept må man godt lave. Sådan et har vi designet til Tingbjerg Skole & Fritid.

Motto: Forskellige sammen

Det er en ressource når kulturer mødes. Mangfoldighed og forskellighed er en styrke. Og hvert barn skal udvikle sig i det trygge og mangfoldige fællesskab skolen udgør.

På Tingbjerg Skole & Fritid er forskellighed en styrke. Skolen rummer alle, uanset køn, alder, race, kropstype, religion, politisk overbevisning, etc. Det handler om et grundlæggende menneskesyn.

Grafisk koncept

Det grafiske koncept tegner skolen og bydelen på en kreativ og skæv måde. For Tingbjerg Skole & Fritid er en del af Tingbjerg. Og omvendt. Hos Tingbjerg Skole & Fritid er alle stolte af at bo i en fantastisk bydel, tæt på byen og midt i naturen. I et smukt kvarter, tegnet af en af vores bedste arkitekter og byplanlæggere, Steen Eiler Rasmussen. Fra en tid før alment boligbyggeri blev til kedelige kasser på række. Mens der var fokus på gode materialer og godt håndværk.

Så ikonerne tegner et billede af Tingbjerg. De karakteristiske gule huse, skodderne, mønstret fra Højhuset, Kulturhuset, svømmehallen og naturen. Og de tegner et billede af skolen. Med fokus på kreativitet, faglighed, sundhed, sport og udvikling i trygge rammer. Og så naturligvis forskellighed. Fordi på Tingbjerg Skole & Fritid er man sammen om at være forskellige. Og det er vi faktisk stolte af.

Identiteten rullet ud

For ledelsen på Tingbjerg er det vigtigt at identiteten bliver aktiveret. Den skal være det visuelle pejlemærke for skolens arbejde med værdier og vision. Så vi er startet ud med en masse produkter. T-shirts, muleposer, kuglepenne, skilte og anden udsmykning. Og naturligvis skabeloner til breve og Powerpoint.

Vi skal ud og fotografere så skolens brochure kan blive opdateret. Og så er hjemmesiden og facebook naturligvis blevet opdateret.

Vil du vide mere om hvordan vi arbejder med visuel identitet? Så læs med her.

Monokrom har gennem hele processen været gode til at lytte og inddrage ideer, forslag og tanker fra børn, forældre og medarbejdere. Det er der kommet et flot slutprodukt ud af. Et visuelt design, som viser hvem vi er og som gør os alle sammen stolte. Vi har været mere end tilfredse med de flotte produkter og det konstruktive samarbejde vi har haft med monokrom, i udarbejdelsen at et nyt visuelt design til Tingbjerg Skole og Fritid.
Marco Damgaard
Skoleleder
Tingbjerg Skole og Fritid

Relevante referencer