Den gode gamle designguide

I gamle dage var en designguide et stort ringbind, der stod på direktørens kontor. Så kunne man udskifte sider, når der skete noget nyt. Selvom der meget sjældent gjorde det. For når man først havde sin designmanual, var det bare at følge den blindt.

I vores digitale tidsalder er et ringbind ikke en god løsning. Mange forskellige personer – både eksterne bureauer og medarbejdere i virksomheden – skal bruge designet, og en moderne designguide ændrer og udvikler sig mere end den gjorde i gamle dage. De fleste virksomheder har fået deres manual tilsendt på en mail eller en USB-stik. Den består af en pdf-fil og en tilhørende zip-fil med logofiler, skabeloner, mv. I de første dage hvor designet implementeres i virksomheden sker der tit små justeringer, og det medfører en række mails frem og tilbage med udveksling af reviderede filer. Resultatet er forudsigeligt. Der er ganske tidligt i processen forvirring om, hvad der er den rigtige designmanual og hvilke logoer og filer der er de sidste nye.

… og den nye designmanual

Vi har hørt på vores kunders historier og har derfor udviklet Design Manual Live. Det er en on-line løsning, der redefinerer den moderne designmanual. Den ligger i skyen, og som kunde får I et link til jeres designguide. Kommer der opdateringer til guiden lægger vi en ny udgave op, adressen er den samme. Manualen har links til alle designelementer. Og selvom de opdateres er linkene de samme.

Læs vores blogindlæg om 10 krav til din designmanual

Ring til os nu på26 28 26 36

Kontakt

Hvad indeholder design guiden?

Brug af logo

Logoet vises i sine varianter, farver, sort / hvid og negativ. Der opsættes regler for hvordan logoet skal bruges. Vi sætter en respekt­afstand, der sikrer afstand til formatet og andre grafiske elementer. Hvor på formatet må logoet placeres? Og hvor stort skal det være?

Typografi

Vi finder en eller flere typografier som bruges i den grafiske kommunikation. Vi viser hvordan typografien bruges. Skrifterne skal bruges konsekvent og skal sammen med de andre grafikelementer skabe en sammenhængende kommunikation.

Ikon til farver

Farver

Vi angiver de primære, identitetsbærende farver. Og vi arbejder med muligheden for at introducere en række sekundære farver, der kan bruges til at gøre den grafiske kommunikation mere levende. Er det nødvendigt angives særlige farver til figurer.


Ikon til billedstil

Billedstil

Det er vigtigt at billeder bruges på en konsekvent og ensartet måde. Vi opstiller kriterier for udvælgelse af billeder og kommer med eksempler på hvad der er godt. Og not.


Ikon for supergrafik

Supergrafik

Vi designer et supergrafisk element, der kan skabe genkendelighed, uden at logoet overeksponeres. Det kan være et egentligt grafikelement, en variation af logoet, en måde at beskære billeder eller noget helt andet.


Eksempler

Vi laver eksempler på produkter for at vise hvordan designet kunne se ud i virkeligheden. De produkter som laves er efter aftale med kunden. Det kunne f.eks være papirlinie, hjemmeside, tryksager eller hvad som helst.

Hvad får du med Design Manual Live?

Altid opdateret

Alle har den nyeste version. Hvis vi ændrer manualen er den med det samme opdateret.

Logobank

Alle grafikfiler samlet et sted. Ingen tvivl om hvilke logoer der er de nyeste, bare klik ind og hent.

Responsiv

Designmanualen er responsiv. Det vil sige den fungerer på computer, tablets og telefoner.


Integrérbar

Vi kan integrere manualen på jeres egen hjemmeside. Den bliver stadig opdateret hvis der er ændringer.


Klikbar

Find det du har brug for med det samme. Manualen har klikbart indeks, så det er let at finde rundt.


Lækker

Det gør ikke noget der også er noget for øjnene. DML ligger i en lækker bladreudgave.

Citat

Design Manual Live er super intuitivt, letter vores kommunikation med brugerne og giver en god sikkerhed for at logo mm. bliver brugt korrekt.

Caroline Tromer DragsdahlFormandPolyteknisk Forening

Se en kort video om Design Manual Live

Smukke identiteter baseret på gode idéer og kreativitet

Læs om Visuel identitet