fbpx

Verdens bedste kulturidentitet

Verdens bedste visuel identitet indenfor kultur. Og Danmarks bedste. Og otte rigtig gode fra de sidste fem år.

Når de rigtig spændende visuelle identiteter dukker op, er det ofte indenfor kulturområdet. Teatre, museer, koncerthuse, designskoler. Jeg har fundet 10 identiteter, som jeg synes er ekstra spændende og flytter grænser. Otte er fra de sidste fem år. Og så slutter jeg af med to gamle travere. Danmarks bedste kulturidentitet. Og verdens bedste. Læs med her.

Lars Degnbol fra Monokrom

Af Lars Degnbol

2019

Visuel identitet til MAMF

Spin Studios visuelle identitet til Material Futures — et MA kursus ved Central Saint Martins — er bare eminent godt skruet sammen.

Kurset er dedikeret til at udvikle fremtidens bæredygtige materialer. Og identiteten er da også futuristisk. Med en logotype inspireret af Pyrex-kolber, der leder videre til udvikling af en hel skrifttype.

Sammen med logotypen findes et mærke, inspireret af verden set gennem et mikroskop. Og typisk Spin, skaber de et hav af unikke, smukke og alligevel enormt genkendelige mærker. Tillykke Spin, I er gode.

Se identiteten her.

2019
2019

OFFF Festival identitet

Det israelske designfirma — firma — har designet visuel identitet til designfestivalen OFFF Festival. En rigtig vellykket identitet, hvis du spørger mig.

Helt i tidens trend er kernen i identiteten illustrationer og distinkte farver. Ud fra mottoet “a feast for the eyes” er temaet øjne. Illustrationer og farver er ekstremt identitetsskabende.

Se identiteten her.

2019
2019

Willumsens Museum

Danske IDna Group har skabt en vidunderlig visuel identitet identitet for Willumsens Museum. Logoet er enkelt og super godt tænkt. W for Willumsen. Roteret – et M for Museum. Placeret i hver sit hjørne. Sådan. Hertil kommer distinkte og tidstypiske farver og skrifttype. Typiske for Willumsens tid. Og vores.

I dette simple men effektfulde univers får kunsten fra udstillingerne lov at skabe identitet om de enkelte events.

Se identiteten her.

2019
2019

Seoul Arts Center

Hvis jeg siger koreansk design vil de fleste nok tænke på Kia eller LG. Men koreanerne er også ret ferme til grafisk design. Designvirksomheden Everyday Practice har designet identitet til en udstilling på Seoul Arts Center om den italienske designer Achille Castiglioni og hans brødre.

Idéen er en skrifttype, hvor formerne fra brødrenes design skærer i bogstaverne. Enkelt. Og flot.

Se identiteten her.

2019
2018

Visuel identitet til Nobelprisen

Ved første øjekast virker Nobelprisens visuelle identitet lidt kedelig. Og det skal den måske også være? 

Men Stockholm Designlab har skabt en flot identitet omkring den hæderkronede institution. Logoet er et ekstremt enkelt navnetræk, baseret på typografien fra den guldmedalje, der uddeles til prisvinderne.

Det lidt officielle look går igen i resten af den visuelle identitet. Men SDL formår at skabe en diversitet og spændvidde, så identiteten kan rumme de mange forskellige brancher og personer prisen uddeles til. SDL får ikke Nobelprisen i grafisk design, men det er godt arbejde. 

Se identiteten her.

2018
2017

Teatro National

Det er ikke så tit man ser argentinsk design. Men det burde det måske være. Designstudiet Gorricho har i hvert fald designet en effektiv identitet til Argentinas National Teater. Et enkelt, nærmest undseeligt logo, skråstillede majuskler og distinkte illustrationer. Bien hecho!

Se identiteten her.

2017
2016

Visuel identitet for Tate

Da London-baserede North blev bedt om at designe en ny identitet til de britiske Tate-museer, tænkte de sig grundigt om. Og valgte et redesign.

Med udgangspunkt i det eksisterende logo, skabte de et enkelt logo, perfekt til supergrafik. Og derudover en smuk og versatil identitet.

2016
2015

University for the Creative Arts

Når de dygtige designere hos Spin går igang er man sikker på kvaliteten er i top. Og identiteten for University for the Creative Arts er da også grafisk i høj kvalitet. Spin riffer over et isometrisk, stencil-tema, og skaber uendeligt mange spændende former.

Se identiteten her.

2015
2010

Teater Republique

Ok, den er 10 år gammel. Og ikke i brug mere. Men læs lige videre alligevel. For den danske designvirksomhed IDna Groups identitet til Republique er den mest vellykkede identitet i dansk kulturliv.

Centrum i identiteten er et ekstremt enkelt og smuk navnetræk, der sikrer en entydig afsender. Det supergrafiske element er — en cirkel. Den bruges på alle mulige og umulige måder og sikrer en spændende men alligevel sammenhængende identitet. Alle sæsoner er holdt i tre spot-farver. Billederne her er fra sæson 2, hvor orange supplerede de to identitetsfarver sort og kobber.

Efter fusionen med Østre Gasværk Teater — under navnet Østerbro Teater — er Republique blevet udstyret med en kedelig og ligegyldig identitet. Æv!

2010
1994

The Public

Vi skal lige have en gammel traver med. For denne identitet er efter min mening verdens bedste kulturidentitet. I 1994 designede Pentagrams Paula Scher identitet til det New York-baserede teater The Public.

I de 25 år der er fulgt, har denne identitet stået som et fyrtårn for alle visuelle identiteter designet i kulturindustrien. Og når man kigger på de eksempler jeg har fundet i dette blogindlæg, kan man også tydeligt se indflydelsen.

Pentagram har lavet en hyldest til de 25 års fantastiske grafik her.

 

1994

Vi laver visuel identitet hos Monokrom. Du kan læse mere om vores arbejde med identiteter her.